سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قانون روابط نامشروع

نظر

چگونه به وکیل در ایران وکالت دهیم؟

 

وزارت امور خارجه ایران برای انواع امور وکالتی، حقوقی و کنسولی ایرانیان خارج از کشور سایتی به نام سامانه میخک را راه‌اندازی کرده است. ایرانیان خارج از کشور برای انواع امور مربوط به احوال شخصیه یعنی انحصار وراثت، ازدواج می‌توانند از طریق سامانه میخک به یک وکیل در ایران وکالت دهند. برای این کار باید ثبت نام در سامانه میخک را انجام دهند. بعد از تکمیل ثبت نام باید نوع خدمت مورد نظر را انتخاب کرده، اطلاعات را تکمیل و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنند. بعد از انجام این مراحل یک کد رهگیری دریافت می‌کنند که به کمک آن می‌توانند احراز هویت را انجام دهند تا وکیل در ایران بتواند وکالتنامه را دریافت کند. افرادی که قصد دارند به وکیل انحصار وراثت وکالت دهند می‌توانند فقط برای دریافت گواهی انحصار وراثت یا تقسیم و تحریر ترکه وکالت دهند.

آیا در مورد روش های گرفتن مهریه از طریق دادگاه خانواده و یا دفاتر رسمی اطلاعات کافی دارید و می دانید که بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه کدام است؟

 

همه ما می دانیم که مهریه یکی از مطالباتی است که از طرف مرد باید به زن پرداخت شود و در صوتی که یک مرد از پرداخت مهریه امتناع کند می توان با استفاده از ابزارهای قانونی اقدام به مطالبه مهریه از همسر نمود.

 

در این مواقع زن و یا وکیل او می تواند اقدام به گرفتن مهریه با توجه به بهترین روش قانونی که برای این کار وجود دارد بنمایند. به طور کلی دو روش برای گرفتن مهریه وجود دارد که هر یک از آن ها ممکن است مزایای منحصر به فرد خود در مطالبه مهریه را داشته باشد و هر یک در مواقع خاص بهترین گزینه برای انتخاب خواهند بود.

 

یکی از این روش ها استفاده از طریق اجرای ثبت است که با مراجعه به دفتر ازدواج که سند رسمی ازدواج در آن ثبت شده است انجام می شود و روش دیگر نیز با استفاده از تنظیم دادخواست و گرفتن مهریه از طریق قانونی پس از مراجعه به دادگاه و با اجرای دستور قاضی می باشد.

 

هر یک از این روش ها در موقعیت های منحصر به فردی به عنوان بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه شناخته می شوند و در صورتی که مشکلی به وجود نیاید می توان با استفاده از هر یک از این روش ها موفق به مطالبه مهریه از همسر شد.

 

توصیه می شود در صورتی که قصد گرفتن مهریه خود را دارید با توجه به نوع مهریه، مقدار آن و یا شرایط ضمن عقد، در ارتباط با بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه از یک وکیل متخصص سوال کنید تا راهنمایی لازم برای دریافت مهریه را با توجه به مبلغ مهریه و شرایط ضمن عقد شما در اختیارتان قرار دهد.

مال غیر منقول به عنوان مهریه

مال غیر منقول مثل زمین، آپارتمان، مغازه و … توجه داشته باشید که هرگز مهریه را اینطور قرار ندهید که مثلا زوج خانه ای در تهران یا فلان محله یا به فلان متراژ به نام زوجه انتقال دهد. حتما بایستی پلاک ثبتی مشخص و معین با جزئیات مثل شماره قطعه در سند ازدواج قید شود.

 

با توجه به اینکه انتقال سند رسمی دارای مقدماتی برای ثبت و دفاتر اسناد رسمی است و از طرفی دفتر رسمی ازدواج محل انتقال رسمی سند ملک نیست، معمولا تعهد به انتقال به صورت شرط ضمن عقد(شرط فعل حقوقی) در سند ازدواج گنجانده می شود یعنی انتقال سند رسمی به آینده موکول می شود. بدیهی است که زوجه بعدا می تواند در صورت استنکاف زوج به انتقال سند از طریق مراجع قضایی احقاق حق کند. دادگاه محل وقوع ملک غیر منقول، صالح به رسیدگی است حتی اگر زوج یا زوجه در شهر دیگری سکونت داشته باشند.

 

نکته: اگر ملک مورد نظر به نام زوج (شوهر) نیست حتما امضای صاحب ملک (مالک) را اخذ نمایید.

 

برای پرداخت مهریه می توان در عقد نامه ضامن گرفت؟

بله. در قسمت مهریه توسط سردفتر ازدواج و با اخذ امضا از ضامن (مثلا پدر شوهر) نوشته می شود که پرداخت مهریه توسط چه کسی ضمانت شده است. ضمانت پرداخت مهریه حتی می تواند به صورت تضامنی هم باشد. در پرونده ای که چند سال قبل با آن درگیر بودیم، زوجه زیرک از سردفتر (عاقد) خواسته بود که پدر شوهر همراه شوهر متضامنا مسئول پرداخت مهریه باشد. بعد از چندی از زندگی به دلیل اختلافات فراوان زوجین، زوجه به طرفیت پدر شوهر متمول اقامه دعوی کرد و موفق به توقیف مغازه ضامن تضامنی (پدر شوهر) شد.

نکاتی در مورد گرفتن مهریه مطابق قانون جدید

تا 110 سکه در گرفتن مهریه ، قابل وصول است و در صورت اعسار زوج ، قانون او را مجبور به پرداخت بیش از 110 سکه نمی کند .این قانون برای کاهش جمعیت کیفری زندان ها صورت گرفته و برای بهبود روند دستگاه قضاست تا زندان ها جایگاه واقعی خود را حفظ کنند و جایی برای گناهکاران و خلافکاران باشد نه برای مردان بدهکار مهریه .

طبق این قانون مهریه زن هر قدری که باشد مرد مکلف به پرداخت 110 سکه است و باقی مهریه در صورتی قابل وصول است که زوجه بتواند ثابت کند همسرش استطاعت مالی برای پرداخت داشته باشد و اگر خلاف آن باشد و مالی از زوج برای پرداخت مهریه شناسایی نشود مطابق ماده 2 نحوه اجرای محکومیت های مالی عمل خواهد شد و اگر مرد اثبات کند که توان پرداخت را ندارد مهریه همان 110 سکه خواهد بود .

مهریه زن در هر زمان که مطالبه شود به نرخ روز باید پرداخت گردد . برای تعیین مهریه به نرخ روز ، بانک مرکزی هر سال شاخصی از بهای کالا و خدمات تعیین می کند که بر این اساس نحوه تعیین مهریه به نرخ روز به شرح زیر است .

(( مبلغ مهریه مقرر ضربدر عدد شاخص در سال قبل از مطالبه تقسیم عدد شاخص در سال وقوع عقد مساوی ارزش کنونی مهریه ))

-در مهریه عندالمطالبه حتی در صورت عدم استطاعت مرد به هر طریق ممکن مهریه زن باید پرداخت شود حتی با تقسیط مهریه اما در مهریه عندالاستطاعه پرداخت مهریه مشروط به استطاعت مرد شده است در این نوع مهریه کلیه امور به نفع زوج و به ضرر زوجه است از جمله – چه مطالبه مهریه از طریق اداره اجرای ثبت باشد و چه از طریق دادگاه باشد امکان ممنوع الخروج کردن زوج از طرف زوجه وجود ندارد .

-امکان جلب شوهر از طریق دادگاه هم به هیچ وجه وجود ندارد در نتیجه مهریه عندالاستطاعه زندان ندارد .

در حالت کلی برای گرفتن مهریه چه از طریق دادگاه وچه از طریق اجرای ثبت الزام قانونی برای اخذ وکیل و سپردن امور به وی وجود ندارد اما بهتر است که برای هر کاری به متخصص آن کار رجوع شود در این زمینه نیز اقامه دعوی و شرکت در جلسات دادرسی محل آزمون و خطا نیست و کوچکترین اشتباه و نا آگاهی می تواند مسیر پرونده را کلا عوض کند و باعث شکست شما در پرونده شود یا باعث عدم نتیجه مطلوب گردد در نتیجه توصیه می شود برای گرفتن مهریه حتما با وکیل یا مشاور حقوقی مشورت کنید .

در ای مقاله قصد داریم راجب گرفتن مهریه و عنوان های مختلف : گرفتن مهریه چقدر زمان میبره، هزینه وکیل برای اجرای مهریه، مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق صحبت کنیم. در صورت داشتن سوال می توانید از مشاوره حقوقی رایگان گروه وکلای تهران استفاده نمایید.

عقد نکاح زمانی واقع می شود بین زن و مرد که الفاظی به ایجاب و قبول صریحا دلالت بر قصد ازدواج نماید. این ایجاب و قبول ممکن است از طرف خود مرد و زن صادر شود یا از طرف اشخاصی که قانونا حق عقد دارند.

مدت زمان گرفتن مهریه :

حالا از زمانی که عقد نکاح بین زن و مرد یا زوج و زوجه منعقد می شود مهر به زوجه  وزن تعلق می گیرد به ضمن عقد نکاح و برقراری زوجیت بین زن و مرد، رضای زوجین شرط نفوذ عقد است.

از زمان ثبت عقد نکاح بین زوج و زوجه به زوجه مهریه تعلق می گیرد و زن می تواند هر وقت که بخواد مهر خود را از زوج مطالبه نماید زیرا مهریه زن عندالامطالبه است حال برای قراردادن مهر در عقد نکاح برای زوجه می تواند هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد. می توان مهر قرارداد، مهر باید بین طرفین تا حدی که رفع جهالت آن ها بشود معلوم باشد. تعیین مقدار مهر منوط به تراضی طرفین است.

وزن هر زمان که بخواهد می توان گرفتن مهریه خود را از زوج و همسر قانونی خود مطالبه کند زیرا به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد و به هر صورت در آن بنماید.

حال چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد. مگر اینکه زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند. برای تایید تمام یا قسمتی از مهر می توان مدت یا اقساطی قرارداد.

زن می تواند تا مهریه به او تسلیم نشده از ایفای وظائفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود. اگر زن قبل از اخذ مهریه اختیار خود به وظایفی که در مقابل شوهر دارد قیام نمود دیگر نمی تواند از حکم ( ماده 1085قانون مدنی ) استفاده کند یعنی نفقه او زایل شده اما حق گرفتن مهر به قوت خود باقی است.

مراحل گرفتن مهریه بدون طلاق :

گرفتن مهریه هیچ ارتباطی به طلاق ندارد عده ای از خانم ها فکر می کنند دریافت مهریه مال زمانی است که بخواهند طلاق بگیرند و ضمانتی است برای ادامه زندگی در موردی که کاملا اشتباه است

زوجه به محض عقد دائم (نکاح) مالک مهر اس و می تواند مطالبه کند و حتی زمانی که زوجه با زوج خانه مشترکی ندارند  و با هم هیچ مشکلی ندارند زوجه کمی تواند مطالبه مهریه را انجام دهد.

در گذشته زوجه با طرح دادخواست مبنی بر مطالبه مهریه از طریق دادگاه می توانست اقدام کند ولی در زمان حال دیگر اینگونه نیست چرا که زوجه قبل از اینکه طلاق بگیرد می تواند با مراجعه به محل وقوع عقد واحد اجرای ثبت با طرح کردن مطالبه مهریه را انجام دهد حتی  زوجه می تواند قبل از نزدیکی با همسر خود اگر مهریه او را ندهد زن می تواند از حق حبس استفاده کند تا زمان که مهریه او کامل پرداخت نشده تمکین نکند حتی با توجه به اینکه زوج اگر دارایی داشته باشد اعم از اینکه ارثیه که از پدر یا مادرش به جا مانده باشد زوجه می تواند با معرفی آن را به مزایده گذاشته و مهریه خود را مطالبه کند.

اگر زوج ماشین یا خانه ای که بیش از 2تا باشد یا مغازه یا املاکی داشته باشد می تواند آن توقف کند البته این منوط می شود به ثبت رسمی آن در قالب مبایعه نامه  اگر زوج و زوجه با هم زندگی مشترکی داشته باشند و همسر وی اطلاع پیدا کند که زوجه می خواهد مهریه عندالمطالبه خویش را به اجراگذاشته  وی از ترس توقیف اموال را به دیگری منتقل می کند اگر قصد فرار وی احراز شود که 6 ماه تا 2 سال حبس دارد و ابطال سند انجام می شود و زوجه می تواند مطالبه کند.

حال یک حالت دیگر هم دارد که زوج اموالی به صورت  قولنامه ای دارد ولی به خاطر اینکه تنظیم سند رسمی انجام نشد نمی تواند اثبات کند که زوج املاکی دارد

اگر زوجه ادعا کند باید اثبات شود املاک در تصرف مالکانه وی است که رویت آن با دادورز محترم است در این صورت اموال قولنامه ای را می توان توقیف کرد.

همانطور که گفته شد گرفتن مهریه هیچ ارتباطی با طلاق ندارد ، مهریه اقسام مختلفی دارد اگر زوجه مهریه اش عندالمطالبه باشد در این صورت بستگی به وضع مالی زوج دارد اگر اموالی داشته باشد می تواند مطالبه کند باز هم اگر زوج محکوم به پرداخت شود حتی اگر زوجه در خانه وی باشد باید مبلغی به عنوان پیش پرداخت ، پرداخت کند ومابقی اقساط می شود البته این هم منوط به این می شود که زوج اعسار بزند و اعسار وی قبول شود زوج به خاطر گرفتن مهریه زوجه نمیتواند زوجه را از خانه بیرون کند.

طلاق زوج در زمانی امکان پذیر است ولی طلاق زوجه از ناحیه ی وی باید عسر و حرج او اثبات شود که آن هم شرایط خاص خود را دارد.

هزینه وکیل برای اجرای مهریه 

برای به اجرا گذاشتن مهریه می توان از طریق وکیل دادگستری مجرب اقدام و یا اینکه خود زوجه بدون وکیل، از طریق دادگاه و یا اداره اجرای ثبت اقدام نماید.توصیه می شود قبل از هر اقدامی این را توجه داشته باشید که بعضی از خانم ها فکر می کنند با مطالبه کردن مهریه می توانند شوهر را به زعم خود تادیب یا تحت فشار برای داشتن زندگی بهتر قرار بدهند که البته تجربه وکلای پارسای نشان میدهد که این کار اشتباه است. به دادگاه رفتن و شکایت و امثالهم قطعا موجب بهتر شدن زندگی نخواهد بود که بر عکس صمیمیت زوجین را از بین می برد و دلخوری و تلخی به جای می گذارد.

 

به هر حال اگر هم تصمیم قطعی به اجرا گذاشتن مهریه داشتید حتما با وکیل متخصص مهریه در خصوص مراحل و شرایط اجرا گذاشتن مهریه با توجه به وضعیت مالی شوهر خود مشورت نمایید. سرعت و وقت برای توقیف اموال برای مهریه بسیار اهمیت دارد که از چه طریق و چگونه باشد.

 

گرفتن مهریه و ادامه زندگی

گرفتن مهریه بدون طلاق بی تردید امکان پذیر است زوجه می تواند هر وقت که بخواهد حتی بدون درخواست طلاق و حتی در منزل شوهر، مطالبه مهریه از شوهر کند. اما اینکه به صلاح زندگی مشترک است یا خیر، موضوع دیگری است که تشخیص آن با زوجه است.

 

مطلب مرتبط :   طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی یا رابطه جنسی نامتعارف

قانون مهریه در مورد به اجرا گذاشتن مهریه عقد موقت

غالبا صیغه نامه های ازدواج موقت سند عادی است. حتی اگر در دفتر ازدواج تنظیم شده باشد مگر اینکه به صورت رسمی ثبت شده باشد اما به هر حال مهریه مندرج در آنها قابل مطالبه از طریق دادگاه است. و زوجه عقد موقت چه در مدت نکاح باشد چه تمکین کرده باشد یا خیر و چه اینکه مدت تمام شده باشد، حق دارد مطالبه مهریه از شوهر کند.

 

ولی به اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجرای ثبت نیازمند سند رسمی نکاح موقت است.

 

قانون جدید مهریه 110 سکه

به طور خلاصه در قانون جدید مهریه اجرایی شدن قانون حمایت خانواده جدید، صرفا تا میزان 110 سکه یا معادل ریالی آن به نرخ روز، امکان جلب شوهر به سبب نپرداختن مهریه وجود دارد. به عبارت دیگر میزان مهریه توافق شده در سند ازدواج هر چقدر باشد معتبر است و امکان مطالبه آن از طریق دادگاه و اجرای ثبت وجود دارد فقط صدور جلب تا 110 سکه امکان پذیر است.

 

مثال: مهریه خانمی 350 سکه تمام بهار آزادی است زوجه مقدار 200 سکه آن را از طریق دادگاه دادخواست مطالبه مهریه می دهد و در نهایت رای محکومیت زوج به پرداخت 200 سکه صادر می شود. در مرحله اجرای حکم و بعد از صدور اجراییه زوجه نمی تواند اموالی از زوج به دادگاه ارائه کند و استعلام ها از بانک مرکزی، اداره راهور و اداره ثبت اسناد هم نشان دهنده این است که شوهر اموالی ندارد. در ادامه شوهر دادخواست اعسار از پرداخت دفعی مهریه را تقدیم دادگاه می کند و به استناد شهادت شهود و اعلام اینکه فاقد مال منقول و غیر منقول است مذدعی اعسار و تقسیط مهریه می شود. دادگاه پس از استماع اظهارات زوج و زوجه و با توجه به شغل شوهر، 10 سکه پیش پرداخت و هر دو ماه یک سکه تمام بهار آزادی زوج را محکوم به پرداخت می کند. اگر زوج پیش پرداخت 10 سکه و اقساط را تا سقف 110سکه پرداخت نکند، دادگاه به درخواست زوجه، بایستی حکم جلب را صادر کند.

 

اما اگر تا 110 سکه پرداخت شود، مرد با نپرداختن با قیمانده و مازاد 110 سکه دیگر جلب نخواهد داشت و زوجه بایستی که بتواند اموالی از شوهر به دادگاه معرفی کند و اگر عاجز از آن باشد یا مالی نباشد، نه می توان شوهر را جلب کرد و نه ممنوع الخروج

 

اگر تمایل دارید که اطلاعات جامع در مورد اعسار از پرداخت مهریه داشته باشید لینک مربوطه را مطالعه کنید.

 

انواع مهریه

عندالمطالبه است یا عند الاستطاعه. فرق در این است در مهریه عندالاستطاعه نه امکان جلب زوج وجود دارد و نه امکان ممنوع الخروج کردن او و فقط در صورتی که مالی از زوج به دادگاه یا اداره اجرای ثبت معرفی شود از بابت مهریه توقیف می شود و اگر مالی نباشد، امکان وصول مهریه نیست.

 

اجرا گذاشتن مهریه از طریق دادگاه بهتر است یا اجرای ثبت؟ جواب این است که هر کدام محاسن و معایبی دارند و بهتر است با عنایت به این که زوج مالی برای توقیف دارد یا خیر و وضع مالی زوج و زوجه، قبل از هر اقدامی با وکیل پایه یک دادگستری مجرب مشاوره کنید.

این امکان وجود دارد که بخشی از مهریه از طریق اجرای ثبت و بخشی دیگر از طریق دادگاه مطالبه شود. به طور خلاصه می توان گفت که سرعت فرآیند توقیف مال از طریق دادخواست تامین خواسته در دادگاه سریعتر است ولی عیب آن وجود 3/5 درصد هزینه دادرسی ثبت دادخواست مطالبه مهریه است که با توجه به مقدار سکه مطالبه شده مبلغ قابل توجهی خواهد شد.

اگرچه که می توان دادخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نیز توامان تقدیم دادگاه کرد ولی بعضی از شعب دادگاه معمولا اعسار را نمی پذیرند اما اگر زوجه قصد ممنوع الخروج کردن شوهر را داشته باشد اقدام از طریق اجرای ثبت بسیار سریعتر از اقدام از طریق دادگاه خواهد بود. اگر هم زوج اموال برای توقیف دارد و جز مستثنیات دین نیست، اقدام از طریق اداره اجذای ثبت کم هزینه و بی دردسر خواهد بود.

 

بدیهی است که اگر مهریه عندالمطالبه باشد و زوج مالی برای توقیف نداشته باشد بهتر است از طریق دادگاه دادخواست مطالبه مهریه تا 110 سکه داده شود.

 

مراحل گرفتن مهریه از دادگاه یا شورای حل اختلاف

متاسفانه در بعضی از شهر های ایران مثل مشهد -به زعم ما بر خلاف قانون- به زوجه اجازه ثبت دادخواست مطالبه مهریه از طریق دادگاه داده نمی شود و او را ارشاد به اجرا گذاشتن مهریه از طریف اداره اجرای ثبت می کنند. همانطور که می دانید اگر مرد اموالی برای توقیف نداشته باشد. مطالبه مهریه از طریق اداره اجرای ثبت کار عبثی است و نتیجه مطلوب برای زوجه در پی ندارد و فقط میتوان زوج را ممنوع الخروج کرد. جلب شوهر برای نپرداختن مهریه با شرایطی که در قانون محکومیت های مالی و قانون حمایت خانواده آمده است فقط از طریق دادگاه و فقط تا سقف 110 سکه امکان پذیر است.

 

به هر حال در اکثر شهر های ایران امکان اجرا گذاشتن مهریه یا همان مطالبه مهریه از طریق دادگاه وجود دارد.

 

اگر مقدار مهریه مطالبه شده کمتر از میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف صالح به رسیدگی است و اگر مقدار مهریه مطالبه شده بالای ارزش میلیون تومان باشد ثبت دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و سپس ارسال پرونده به دادگاه خانواده خواهد بود.بر طبق قانون همزمان با دادخواست مطالبه مهریه و یا حتی قبل از آن می توان قرار تامین خواسته از دادگاه با دادن دادخواست تقاضا کرد. با این توضیح که زوجه یا وکیل او به جهت جلوگیری از نقل و انتقال اموال می تواند از دادگاه تقاضای توقیف اموال به صورت اجرا قبل از ابلاغ کند بدین صورت که اول اموال توقیف شود و سپس زوج مطلع شود و در ادامه دادگاه وقت رسیدگی برای دادخواست مهریه تعیین کند و توجه داشته باشید که اگر ظرف مدت روز از زمان صدور قرار تامین خواسته توسط دادگاه یا شورای حل اختلاف ، دادخواست اصلی مطالبه مهریه ثبت نشود، با درخواست شوهر از قاضی اموال از توقیف آزاد می شود.

 

توجه داشته باشید که بعضی از اموال قابل توقیف نیست و اگر هم توقیف شود با اعتراض شوهر از توقیف آزاد می شود که در اصطلاح حقوقی به آنها مستثنیات دین گفته می شود که بر طبق ماده 24 قانون محکومیت های مالی عبارت هستند از:

 

منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ‌ علیه در حالت اعسار او باشد.

اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ‌ علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌ٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.

کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها

وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌ وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

تلفن مورد نیاز مدیون

مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌ بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.

منبع:تسنیم نیوز